Om

Bara Ett Hål - Rent Vatten Ger liv

Fredrik Rozen

Vad är det som driver mig att göra detta helt idellt?

Mitt hjärta ligger självklart hos min familj, men när man ser att man kan göra underverk med ganska enkla medel, så tänds en glöd inom mig.

Det räcker med ett besök i underbara Afrika för att förstå behovet av hjälp. Jag har tidigare varit medverkande i två biståndsprojekt via IAS tillsammans med Mockfjärds fönster AB. Projekten är i Kenya och Uganda. I Kenya är det ett Vattenprojekt. Byn ligger i ett område som heter Tharaka, här har jag sett en hel by blomstra då torkad savann förvandlades till frodande grönt område.

Ugandas projekt var intressant med anledning av att här gör IAS en satsning på hemvändande flyktingar i Pader district och baby Pader district. Här ser man att dessa byar börjar leva igen efter många år i krig genom utbildning, boskap, enkla jordbruksverktyg, hjälp att organisera och vatten.

Till vardags sysselsätter jag mig som tjänsteman på Mockfjärds Fönster AB. Det är det som betalar mitt upphälle och stimulerar mig precis sådär lagom som man vill ha det. Men för att få ytterligare en dimension i livet, så har jag och min son Anton startat projektet "Bara ett hål" i mars 2013.

 

My name is not Mzungu!

 

Kom gärna med inputs till detta projekt på min mail fredrik@baraetthal.com

Anton Siljeström

Vem är Anton Siljeström?

Hej! Mitt namn är Anton Siljeström, 20 år gammal. Tre år på Barn & Fritids programmet på Leksands gymnasium, idag jobbar jag heltid med Bara Ett Hål och som säljare på Mockfjärds Fönster.

Sedan jag har varit liten så har jag alltid haft drömmar att få vara med och hjälpa till på något sätt, när jag var 16 år så så jag till min far att jag vill göra någon skillnad i världen på något sätt. Alla runt om i världen föds med rent vatten, men folk dör fortfarande pga dom inte har tillgång till rent vatten?! SÅ ska det inte behöva vara. Det var då jag valde att hjälpa folk runt om i Östafrika att få tillgång till rent vatten. Det som driver mig att fortsätt med Bara Ett Hål är alla fantastiska människor runt omkring mig, men framförallt byinvånarna som vi har träffat under våra resor. Sådan kärlek och tacksamhet har jag aldrig träffat på förut, det går rent utsagt inte att förklara med ord. Att få stå och borra efter vatten tillsammans med borrteamet, byinvånarna och min pappa är oslagbart, spänningen som är i luften att det inom kort kommer att spruta rent vatten rakt upp ur marken där människor inte har sett/rört vid rent vatten på generationer är obeskrivligt.

 

Mitt mål med Bara Ett Hål är att jag vill visa att så lite som en vattenbrunn kan rädda en hel by på mer än 500 personer! Men framförallt visa att vi finns för att hjälpa till och för det lilla man gör för byinvånarna betyder så oerhört mycket.

Jag hoppas verkligen att vi kan bygga på "Bara Ett Hål" mer och mer efter tiden!

 

Ha det bättre än bäst allihopa!

Är du/ni intresserad att höra våra resor eller har frågor? Kontakta mig mer än gärna.

Ni når mig på 0730-809050 alternativt anton@baraetthal.com

 

 

Copyright © All Rights Reserved

Kontakt: fredrik@baraetthal.com eller anton@baraetthal.com alt 0730-809050